» Filmarchief

Filmarchief

Welkom in ‘t Heer en Feer-filmarchief!

Vanaf heden is het mogelijk films uit het digitale filmarchief van ’t Heer en Feer, gewoon thuis te bekijken. De eerste film, opgenomen in het digitale ‘on demand’ filmarchief, is Walvis in zicht. De tweede film is Zomerhuizen op Schiermonnikoog, een onstuimig begin. Als derde film is toegevoegd De Taalroute van Dick Kool, als vierde film Een fotoreportage van Schiermonnikoog, van Jan Holwerda en Thijs Haasjes en als vijfde film 150 jaar Eendenkooi – Kooiplaats van Dick Kool en Jan Holwerda en als laatste: Boeren op Schiermonnikoog van Jan Holwerda en Dick Kool.

U kunt via de webwinkel een licentiecode voor de film aanschaffen waarmee u toegang krijgt tot de film. De film is dan 7 dagen tot uw beschikking en u kunt de film zo vaak bekijken als u wilt.

Uiteraard is zijn de films ook te bezichtigen in het filmzaaltje van het Koningshuis (Nieuwestreek 1). Tijdens de openingstijden van het Koningshuis is gelegenheid de films te bekijken. Iedere gift is welkom!

’t Heer en Feer is voornemens het digitale ‘on demand’ filmarchief verder te vullen met historische films over Schiermonnikoog.
Het is een eerste aanzet voor een centrale plek waar eilander beeldmateriaal wordt verzameld en bewaard.

Daarnaast beoogt ’t Heer en Feer hierbij een database te vullen met hulp van de kennis en kunde die binnen de gelederen van ’t Heer en Feer, het eiland dan wel daarbuiten aanwezig is om beeldgegevens (namen van personen, gebeurtenissen, jaartallen, locaties etc.) vast te leggen en vervolgens makkelijk toegankelijk te maken bij zoekopdrachten.

 

Walvis in Zicht (K2779)

Bekijk de film 7 dagen voor €5

Zomerhuizen op Schiermonnikoog, een onstuimig begin

Bekijk de film 7 dagen voor €3.

De Taalroute Schiermonnikoog, een film van Dick Kool

Bekijk de film 7 dagen voor €3.

Een fotoreportage van Schiermonnikoog, van Jan Holwerda en Thijs Haasjes.

Bekijk de film 7 dagen voor €3.

150 jaar Eendenkooi - Kooiplaats van Dick Kool en Jan Holwerda

Bekijk de film 7 dagen voor €3

Boeren op Schiermonnikoog van Jan Holwerda en Dick Kool

Bekijk de film 7 dagen voor €4