Luitjen Elles, van alles maakte hij een kunstwerkje
Op 10 juni is in het bezoekerscentrum de nieuwe expositie over Luitjen Elles geopend onder de naam: Luitjen Elles, van alles maakte hij een kunstwerkje.

Deze eilander schilder leefde van 1870 tot 1954, en stond op het eiland bekend als iemand die graag iets voor je schilderde. Hij gebruikte voor zijn werk allerlei materialen. Zo zijn er in de expositie schilderijen te zien op doek, maar ook op bijvoorbeeld glazen bollen die vroeger op het strand aanspoelden.

   

Er is in het dorp nog veel werk van Luitjen te vinden, en gelukkig waren veel eilanders bereid om hun werk tijdelijk af te staan voor de expositie, die ongeveer een jaar bij het bezoekerscentrum te zien zal zijn.

Bij de expositie is ook een gelijknamig boekje over Luitjen uitgekomen. Dit boekje geeft een overzicht van Luitjens leven en de tijd waarin hij leefde. Een heel aantal kleurenfoto’s geven een prachtig beeld van zijn werk.

Voor leden van ’t Heer en Feer is het boekje gratis; voor niet-leden is het boekje te verkrijgen bij het bezoekerscentrum en bij boekhandel Kolstein.