» Jaarboek

Jaarboek

Jaarlijks geeft 't Heer en Feer in het voorjaar een Jaarboek uit, dat de gebeurtenissen in het voorgaande jaar beschrijft. Verder hoofdstukken met de titels 'Eilanders'(geborenen en overledenen), 'Jeugd', 'Natuur', Historie'(wat gebeurde er 50 en 25 jaar geleden op het eiland) en 'In en om het dorp' (opvallende veranderingen met hun historische achtergrond).

Jaarboek 2019

Het Jaarboek 2019 verscheen op 4 april en is te bestellen via de webwinkel.

Jaarboek 2018

Op zaterdag 30 maart 2019 zag het jaarboek 2018 het licht. De presentatie vond plaats in het Koningshuis. Het was dan ook geen moeilijke keuze aan wie het eerste exemplaar van het Jaarboek overhandigd zou worden: aan Rita, Sander en Yannes Koning ofwel de Koningskinderen.

Dit gebeurde in de zonovergoten woonkamer van het Koningshuis door Joyce van Bon, voorzitter van ’t Heer en Feer, onder toeziend oog van een groot aantal genodigden en belangstellenden. Het was een gezellige middag!

De redactie van het jaarboek heeft ook nu weer prachtig werk afgeleverd. Het jaarboek geeft een goed beeld van het leven op het eiland, het wel en wee, met aandacht voor zowel kleine als grote gebeurtenissen. De vele foto’s verlevendigen de tekst en dragen daardoor bij aan het beeld dat we ons van 2018 door dit jaarboek kunnen vormen en in herinnering houden.
Dat is ook de waarde van de jaarboeken, waarvan 2018 de vijftiende editie is. Ze helpen mee de band met het verleden vast te houden, veel voor vergetelheid te behoeden, ontwikkelingen te duiden.

Jaarboek 2013 (pdf; de papieren versie is uitverkocht)

Bestel het Jaarboek 2013 als download in de winkel

Jaarboeken 2014, 2015, 2016, 2017 en 2019 te bestellen in de webwinkel.