» Bestuursvergadering 14 nov. 2018

Bestuursvergadering 14 nov. 2018

Terwijl de herfst buiten alles in het werk stelde ons te doen geloven dat het lente was op 14 november, schoven we als bestuursleden aan tafel in het Koningshuis voor de maandelijkse vergadering. Ook deze keer was het dak boven ons hoofd gespreksonderwerp. Door de weliswaar tijdelijke beschikking over dit huis (het gebruik is verlengd tot 1 januari) zijn we beter in staat de cultuurhistorie uit te dragen. Als bestuur denken we dan ook stevig na hoe we richting toekomst deze lijn door kunnen zetten. Voor de korte termijn geldt dat we de tijd tot 1 januari optimaal willen benutten. Er gaat Klozum gevierd worden, het midwinterfestival zal de locatie gebruiken op 29 december. Het filmzaaltje is een groot succes. Als bestuur doen we moeite waardevolle films te bemachtigen.

Verder werd er gesproken over de renovatie van de taalroute waar begin van dit jaar een start mee werd gemaakt. Twee stenen zijn al opgeknapt, binnenkort zijn de volgende twee stenen aan de beurt. Door middel van een QR-code is nu van ieder gedicht op uw telefoon de tekst te hóren in de eilander taal, de vertaling krijgt u in beeld, bovendien een korte beschrijving van de dichter.

Tot slot werd besproken hoe dit jaar voor de vereniging goed af te sluiten, vooral al onze vrijwilligers te bedanken. Zij zijn het fundament onder de vereniging.