» Bestuursvergadering 4 feb. 2020

Bestuursvergadering 4 feb. 2020

Het is echt de stille tijd op het eiland. Er zijn weinig gasten in het Koningshuis maar eilanders weten inmiddels de weg naar de theepot te vinden zodat de koningshuisdiensten wel heel gezellig verlopen.

Inmiddels is er een grote opruimslag gemaakt in de kelder van het Bezoekerscentrum. De werkgroep Inrichten Koningshuis staat even ‘on hold’. Er is nog geen klap gegeven op de definitieve tekening (en offerte) voor de verbouwing. Dit heeft ook invloed op de planning die hierdoor naar achteren gaat. Zodra de tekening definitief is kunnen we weer verder. Ondertussen gaan we door met de voorbereidingen voor de verhuizing: het archief is nu aan de beurt.

De webwinkel draait 24/7 en heeft dagelijks bestellingen. Ook de website van ’t Heer en Feer wordt goed bezocht. De voorinschrijving voor het boek over de Zeevaartschool gaat via formulieren in het Koningshuis of via de webwinkel. Inmiddels hebben we de gestelde grens van 150 voorinschrijvingen behaald! Het boek zal tijdens de ALV op 21 maart gepresenteerd worden. De Duitse vertaling van het themanummer Rijsbergen staat op het punt gedrukt te worden. Een deel van de oude themanummers die zijn uitverkocht kunnen nu als downloads worden verkregen via de webwinkel. Het filmarchief groeit gestaag door met een film per twee weken. Ook de uitbreiding van de collectie ansichtkaarten heeft de aandacht.

Gezien de verwachte uitloop in de planning van de verbouwing gaan we voorzichtig plannen maken de onderwerpen die nu in het Koningshuis te zien zijn, te wisselen.