» Bestuursvergadering 9 dec. 2019

Bestuursvergadering 9 dec. 2019

Maandag 9 december kwam het bestuur bijeen voor de laatste vergadering van het jaar.

Een bijzonder goed jaar, met als hoogtepunt de verwerving van het Koningshuis. De vergadering kreeg een feestelijk tintje doordat we kort daarvoor door een vertegenwoordiging van Gemeente en IMF (Iepen Mienskipsfûns) verrast werden met een bedrag van € 2.028. Dit bedrag komt boven op de eerder maximaal toegekende subsidie voor de renovatie en inrichting van het Koningshuis. In totaal waren twintig plannen ingediend bij het IMF. Dat van ’t Heer en Feer kwam als beste uit de bus, vandaar deze beloning.

In het kader van “November Wandelmand”, een jaarlijks terugkerend gebeuren, verzorgde ’t Heer en Feer enkele wandelingen met een cultuurhistorisch onderwerp, zoals de walvisvaart. De reacties waren positief. Volgend jaar zullen we weer meedoen.

De nieuwe ansichtkaarten, drie varianten met de eilander taal als thema, vinden gretig aftrek. Het aanbod gaan we uitbreiden.

De verkoop van drukwerken is, mede door de start met een webwinkel, dermate gestegen dat we door voorraden heen raken. Voor een aantal uitgaven besluiten we die te laten herdrukken.

Het jaar zal worden afgesloten met een kerstborrel voor de vele vrijwilligers die binnen de vereniging actief zijn.