» Culturele bestemming voor Koningshuis

Culturele bestemming voor Koningshuis

Op 15 oktober definitief besluit

Het college wil het pand Nieuwestreek 1, ook wel bekend als het Koningshuis, verhuren voor culturele en maatschappelijke doeleinden. Het college stelde dit voor tijdens de raadsvergadering van 17 september. Het college is van mening dat het Koningshuis hier zeer geschikt voor is door de prominente locatie in het dorp en de karakteristieke uitstraling en historische waarde.
In het pand krijgen vier organisaties dan een plek. Cultuurhistorische Vereniging ’t Heer en Feer wordt de hoofdhuurder. Daarnaast organiseert Ouderenwerk in de toekomst koffieochtenden en mogelijk andere activiteiten in het Koningshuis. Bovendien kan Thuiszorg Het Friese Land het pand gebruiken voor dagbehandeling van ouderen. Schildersclub De Kwast zal de garage gebruiken om te schilderen.
Het college doet dit voorstel aan de gemeenteraad na resultaten van een onderzoek naar de gewenste functie van het pand. Het pand, op een unieke plek in het dorp, blijft zo voor de hele gemeenschap behouden.

In de raadsvergadering van 17 september bleek dat een meerderheid in de gemeenteraad het voorstel van het college steunt, op 15 oktober wordt hierover gestemd.