» Tentoonstelling over Rijsbergen is geopend

Tentoonstelling over Rijsbergen is geopend

Opening expositie ‘Rijsbergen - van burcht tot klooster'

Tjeerd Jongsma opent de tentoonstelling, geflankeerd door Els Claessens, Joyce van Bon en broeder Alberic. Foto's Romy Dam.

Tjeerd Jongsma opent de tentoonstelling, geflankeerd door Els Claessens, Joyce van Bon en broeder Alberic. Foto's Romy Dam.

Op donderdag 16 mei 2019 vond de jaarlijkse wisseling van de thema-expositie van ’t Heer en Feer plaats. Afgelopen jaar stond deze in het teken van Klaas Onnes – kapitein en schilder. Zijn kleindochter Joke Gaasendam-Onnes verzorgde het bijbehorende themanummer over haar opa.

De leden van ’t Heer en Feer hadden het nieuwe themanummer al mogen ontvangen. ‘Rijsbergen – van burcht tot klooster’ is geschreven door Els Claessens. Els en haar broer Victor waren ruim 26 jaar eigenaar van Rijsbergen.

Rijsbergen is in 1757 gebouwd en was o.a. de residentie van de verschillende eigenaren van het eiland. Het themanummer en de expositie nemen u mee naar de verschillende tijdperken die Rijsbergen heeft gekend.

De expositie werd geopend door onze streekarchivaris Tjeerd Jongsma. Ook de nieuwe eigenaren van Rijsbergen waren bij de opening aanwezig. Onder de naam ‘Klooster Schiermonnikoog’ is Rijsbergen in januari 2019 begonnen aan een nieuw tijdperk in haar geschiedenis – Van klooster tot … De tijd zal het leren!

Dank aan ieder die heeft bijgedragen aan het tot stand komen van het themanummer en de expositie!

De expositie is in ieder geval tot het voorjaar 2020 te bezichtigen in het Bezoekerscentrum, Torenstreek 20.