» Presentatie Jaarboek 2018

Presentatie Jaarboek 2018

zaterdag 30 maart 2019 De presentatie van het Jaarboek is altijd weer een spannend moment. Helemaal voor de redactie die gedurende het gehele jaar de benodigde informatie vergaart, interviews houdt en foto’s verzamelt. Zodra het nieuwe jaar begint, en dus het oude is afgesloten, moet alles toch maar weer binnen de deadline als een mooie puzzel in elkaar vallen. Maar ook deze keer heeft de redactie zichzelf weer overtroffen. De 15de editie is een prachtig exemplaar geworden, een aanwinst voor in de boekenkast!

Joyce van Bon, voorzitter 't Heer en Feer overhandigde het eerste Jaarboek 2018 aan de Koningskinderen (foto Romy Dam)

Joyce van Bon, voorzitter 't Heer en Feer overhandigde het eerste Jaarboek 2018 aan de Koningskinderen (foto Romy Dam)

 

De centrale plek 2018 is in cultuurhistorisch opzicht Nieuwestreek 1 ofwel het Koningshuis gebleken.

In maart is medeoprichter en enige erelid van ’t Heer en Feer, meester Henk Koning, vanuit deze plek naar zijn laatste rustplaats begeleid. De plek waar hij samen met zijn vrouw Annie in 2007 een bijzonder jubileum heeft gevierd: 50 jaar getrouwd, 50 jaar op het eiland en 50 jaar in hetzelfde huis. Uiteindelijk hebben ze bijna 60 jaar op deze plek gewoond.

In juli is het Koningshuis in het kader van ‘Kom op verhaal’ opengesteld voor publiek.

De openstelling is voor de eilanders een ‘feest van de herkenning’ en centraal punt om samen te komen. (Frequente) bezoekers van het eiland hebben aangegeven dat het ontbrak aan een plek waar informatie over de historie van het eiland is te vinden. Daarnaast hebben in dit gemeenschapshuis vele activiteiten plaatsgevonden die weer terug te vinden zijn in het Jaarboek.

Het was dan ook geen moeilijke keuze aan wie het eerste exemplaar van het Jaarboek overhandigd zou worden: aan Rita, Sander en Yannes Koning ofwel de Koningskinderen.

Dit gebeurde in de zonovergoten woonkamer van het Koningshuis onder toeziend oog van een groot aantal genodigden en belangstellenden. Het was een gezellige middag!

Met dank aan

·         de redactie bestaande uit Eric Augusteijn, Marijke Barhorst, Nathan Brinkman, Romy Dam, Ed Kieckens, Hanneke Krol, Arend Maris en Romy Mol.

·         Jeroen Dwars, Esther Hagen, Rutger van der Halm en Marjan Sanou voor hun bijdrage aan het Jaarboek.