» Films ‘on demand’ beschikbaar

Films ‘on demand’ beschikbaar

Film Walvis in Zicht nu te zien in het Koningshuis en online on demand via webwinkel

Vanaf heden is het mogelijk films uit het digitale filmarchief van ’t Heer en Feer, gewoon thuis te bekijken. De eerste film, opgenomen in het digitale ‘on demand’ filmarchief, is Walvis in zicht.

U kunt via de webwinkel (www.theerenfeer.nl ) een licentiecode voor de film aanschaffen (€5,-) waarmee u toegang krijgt tot Walvis in zicht. De film is dan 7 dagen tot uw beschikking en u kunt de film zo vaak bekijken als u wilt.

Uiteraard is Walvis in zicht ook te bezichtigen in het filmzaaltje van het Koningshuis (Nieuwestreek 1). Tijdens de openingstijden van het Koningshuis is gelegenheid de film te bekijken (aanvang: 16.00 u). Iedere gift is welkom!

’t Heer en Feer is voornemens het digitale ‘on demand’ filmarchief verder te vullen met historische films over Schiermonnikoog.
Walvis in zicht is een eerste aanzet voor een centrale plek waar eilander beeldmateriaal wordt verzameld en bewaard.

Daarnaast beoogt ’t Heer en Feer hierbij een database te vullen met hulp van de kennis en kunde die binnen de gelederen van ’t Heer en Feer, het eiland dan wel daarbuiten aanwezig is om beeldgegevens (namen van personen, gebeurtenissen, jaartallen, locaties etc.) vast te leggen en vervolgens makkelijk toegankelijk te maken bij zoekopdrachten.