» Film eilander Ameree 2002

Film eilander Ameree 2002

27e film in het filmarchief, gemaakt door Dick Kool

In april 2002 stond er een eerste aankondiging in de Dorpsbode. Houd vooral het weekend van 9 en 10 november vrij! Het wordt een weekend in het teken van de eilander taal. Een ogenblik voor iedereen die de eilander taal mooi vindt en kan verstaan. Het is een prachtig eilander weekend geworden!

Dick Kool heeft de croquetwedstrijd op de groenstrook van de Langestreek en het typelje in het plantsoen, op film vastgelegd. En ook de bonte zaterdagavond met zang, voordrachten, verhalen en hilarische sketches. In de tot huiskamer omgetoverde Stag (toen COS) werden eilander liederen uit volle borst meegezongen. Beleef in 30 minuten de Ameree opnieuw!

Terwijl de mannen zich bezighielden met de spelletjes, brachten de dames een bezoek aan de kaasboerderij in de polder. In het Bezoekerscentrum was een diavoorstelling te bekijken van Schiermonnikoog vroeger en nu. In de middag was er een samenkomen in de gelagkamer van Hotel van der Werff om alle ervaringen uit te wisselen.

Om 20.00 uur begon ‘in jaune op syn eilanders’ waarvan Dick Kool een prachtige compilatie heeft gemaakt.

Op zondagmorgen om 10.00 uur was er in de Got Tjark een kerkdienst in de eilander taal.

Meer over de Ameree in de Dorpsbodes van 2002!

Het is de 27e film in het filmarchief, gemaakt door Dick Kool.

De film is tegen een kleine vergoeding thuis te zien via de webwinkel .

Fragment uit de 27e film in het filmarchief van ’t Heer en Feer –         In jaune op syn eilanders met optreden van de organisatoren (v.l.n.r.) Henriëtte Pieperiet, Sytze Schut, Jelle Woudstra en Marten Kok.

Fragment uit de 27e film in het filmarchief van ’t Heer en Feer – In jaune op syn eilanders met optreden van de organisatoren (v.l.n.r.) Henriëtte Pieperiet, Sytze Schut, Jelle Woudstra en Marten Kok.