» Tentoonstelling

Tentoonstelling

In het verbouwde Koningshuis is een nieuwe expositie ingericht, op deze pagina een indruk. Vroeger organiseerde de vereniging elk jaar een tentoonstelling in haar expositieruimte in het oude Bezoekerscentrum. In het nieuwe bezoekerscentrum Het Baken is een vitrine van 't Heer en Feer te zien over de geschiedenis van Schiermonnikoog.

Expositie in het Koningshuis

De expositie in het Koningshuis werd geopend op 25 februari 2022.

De Loman-verzameling in de woonkamer

De Loman-verzameling in de woonkamer

Expositie in de nieuwe ruimte

Expositie in de nieuwe ruimte

De vitrine van 't Heer en Feer in Het Baken, Reeweg 9

Expositie ‘Rijsbergen - van burcht tot klooster'

Overzicht tentoonstelling

‘Rijsbergen – van burcht tot klooster’ was samen gesteld door Els Claessens. Zij schreef ook het bijbehorende themanummer. Els en haar broer Victor waren ruim 26 jaar eigenaar van Rijsbergen.

Rijsbergen is in 1757 gebouwd en was o.a. de residentie van de verschillende eigenaren van het eiland. Het themanummer en de expositie nemen u mee naar de verschillende tijdperken die Rijsbergen heeft gekend.

De expositie werd geopend door onze streekarchivaris Tjeerd Jongsma. Ook de nieuwe eigenaren van Rijsbergen waren bij de opening aanwezig. Onder de naam ‘Klooster Schiermonnikoog’ is Rijsbergen in januari 2019 begonnen aan een nieuw tijdperk in haar geschiedenis – Van klooster tot … De tijd zal het leren!

De expositie was tot eind 2020 te bezichtigen in het oude Bezoekerscentrum, Torenstreek 20.