» Bestuursvergadering 13-01-2021

Bestuursvergadering 13-01-2021

Algemene ledenvergadering van 20 maart kan niet plaatsvinden

Ook deze maand werd het noodgedwongen weer een vergadering d.m.v. skype. Het was een lange agenda, het werd dan ook een lange avond.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande, gelukkig met de nodige vooruitgang.

In de verbouwing van het Koningshuis zijn de eerste grote stappen gezet: Na het verwijderen van het gipsplafond op de begane grond kwam het hoge plafond tevoorschijn. Ook de balkenconstructie is weer zichtbaar. In het kader van duurzaamheid is vlak voor het kerstreces de begane grond, op de kelder na, voorzien van schuimbeton voor het aanbrengen van vloerverwarming. Hierop komt weer een houten vloer. De omtrek van het mindervalidentoilet is zichtbaar en de verplaatsing van de meterkast naar de voordeur is door de instanties goedgekeurd. Het echte opbouwen is begonnen!

Penningmeester Frits Roelsma kwam al begin januari met financiële overzichten 2020 voor zowel de Vereniging als de Stichting. Ondanks de beperkingen door corona staan we er financieel goed voor. Dat is m.n. dankzij de verkoop online van boeken en films.

Het bestuur is in overleg met de redactie van het tijdschrift om daarin vernieuwingen door te voeren. De kaperskaart zal als cover het tijdschrift blijven sieren.

Nu het museum nog langer gesloten zal blijven wordt er nagedacht hoe geïnteresseerden daar toch mee in contact te brengen. Er is al een museumgids, via de website te bemachtigen. Er zijn ideeën die nog uitgewerkt moeten worden.

De algemene ledenvergadering die gepand stond voor 20 maart zal ook dit jaar niet op locatie kunnen plaatsvinden. Net zoals vorig jaar zal deze noodgedwongen gehouden worden d.m.v. schriftelijke communicatie met de leden.