» Hilbert de Vries koninklijk onderscheiden

Hilbert de Vries koninklijk onderscheiden

Sinds 1990 actief voor 't Heer en Feer

Hilbert G. de Vries kreeg op 24 april een koninklijke onderscheiding. Hij is voor de Cultuur Historische Vereniging ’t Heer en Feer een stille kracht van onschatbare waarde. Als vrijwilliger zet hij zich vanaf de oprichting van de vereniging (24 februari 1990) al vele jaren met hart en ziel in voor de vereniging. Als het gaat om het geven van lezingen over de historie van Schiermonnikoog of rondleidingen door het beschermde dorpsgezicht, dan is het vanzelfsprekend dat dit wordt gedaan door Hilbert.
Hilbert is sinds jaar en dag het trouwe gezicht achter de ’t Heer en Feer-kraam op de strúnmarkt (die jaarlijks gedurende 8 donderdagavonden in het zomerseizoen wordt gehouden) en de kerstmarkt. Sinds augustus 2018 is Hilbert een middag per week te vinden in het Koningshuis, alwaar bij als gastheer bezoekers ontvangt en hen vertelt over de historie van Schiermonnikoog.
Ook is Hilbert de oprichter en beheerder van de Facebook-pagina van ’t Heer en Feer.
Het meest tastbare is dat hij de initiator is geweest van het tijdschrift ’t Heer en Feer waarvoor hij zich sinds de eerste verschijning in 1999 nog steeds inzet. Het tijdschrift verschijnt drie keer per jaar en brengt waardevolle historische verhalen omlijst met foto’s en ander beeldmateriaal over het eiland Schiermonnikoog. De tijdschriften vormen inmiddels een zeer waardevol naslagwerk. Hilbert heeft zelf vele artikelen geschreven. Daarnaast heeft hij vanaf het begin de taak als eindredacteur op zich genomen.