» Presentatie boek Hotel van der Werff

Presentatie boek Hotel van der Werff

Documentaire "Schiermonnikoog te boek" uit 1989

Daar het briefhoofd van Hotel Van der Werff de tekst bevatte ‘Bij herhaling vereerd met een bezoek van Z.K.H. Prins Bernhard’ was het voor Jan Fischer een logische keuze Prins Bernhard te vragen voor het in ontvangst nemen van (de 1e versie) van het boek Hotel van der Werff – anno 1726. Helaas was de prins verhinderd maar is wel de uitnodiging ontvangen om op 9 december het boek aan te komen bieden op Soestdijk. In de uitzending van Gewest tot Gewest (Ned 3) is de presentatie van het boek in Hotel Van der Werff te zien en het aanbieden van het boek aan Prins Bernhard. In de documentaire komt ruimschoots de periode 1913 – 1955 aan bod waarin Sake van der Werff eigenaar was van Hotel Van der Werff, de veldwachter die hoteleigenaar werd. De man die het hotel stelselmatig uitbreidde, met of zonder vergunning. Hij werd ook wel de ongekroonde koning van Schiermonnikoog genoemd. Zijn unieke filmmateriaal is in de documentaire gebruikt.
Met dank aan Joke Scheepstra die de uitzending zorgvuldig heeft bewaard en aan de NTR om het programma te mogen vertonen.

Het is de 47e film in het Filmarchief.
De film is tegen een kleine vergoeding te zien via de webwinkel.

Beelden uit de documentaire

Beelden uit de documentaire

Jan Fischer-Dank aan Liepke Scheepstra, hij initieerde het bezoek aan Soestdijk en is even kort te zien op de film (©Joke Scheepstra)

Jan Fischer-Dank aan Liepke Scheepstra, hij initieerde het bezoek aan Soestdijk en is even kort te zien op de film (©Joke Scheepstra)