» Presentatie Schiermonnikoog 75 jaar bevrijd

Presentatie Schiermonnikoog 75 jaar bevrijd

't Heer en Feer Themanummer 2020

Op 11 juni werd het ’t Heer en Feer themanummer 2020 in de raadszaal van Schiermonnikoog gepresenteerd, getiteld “Schiermonnikoog 75 jaar bevrijd”. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de Commissaris van de Koning in Friesland, dhr. Arno Brok en de Minister van Defensie, mevr. Ank Bijleveld.

De burgemeester heette de aanwezigen van harte welkom.
Auteur Jan Holwerda verwelkomde namens ’t Heer en Feer de gasten, gaf aan dat Schiermonnikoog als laatste stukje Nederland 75 jaar geleden is bevrijd en dat dit moment niet onopgemerkt voorbij mocht gaan. Hij vertelde boeiend, hoe hij als kind de oorlog meemaakte en getuige was van een aantal belangrijke gebeurtenissen die in het boekje beschreven staan. (Volledige speech zie hieronder).
CdK Brok en Minister Bijleveld stonden ook stil bij de geschiedenis en bedankten ’t Heer en Feer voor het interessante boekje.
Leden van ’t Heer en Feer krijgen het themanummer thuis bezorgd, voor anderen is het te koop in de webwinkel.

 

Jan Holwerda biedt de themanummers aan CdK Arno Brok en minister Ank Bijleveld aan

Jan Holwerda biedt de themanummers aan CdK Arno Brok en minister Ank Bijleveld aan

In het themanummer 2020 van ’t Heer en Feer is een beknopte weergave te lezen van de belangrijkste gebeurtenissen in de periode 1940-45 op het eiland. De uitgave is voorzien van veel foto’s. Ook zijn zes zogenaamde QR-codes afgedrukt die toegang geven tot meer dan 30 minuten videobeelden. De beelden variëren van kijkjes in bunkers, gesprekken met getuigen tot spectaculaire beelden van een laagvliegende geallieerde bommenwerper boven Schiermonnikoog. Aanvullingen op het themanummer zijn welkom! Een speciale QR-code achterin het boekje verwijst naar een update-pagina, zodat deze informatie voor iedereen toegankelijk is en blijft.

Voor diegenen die het boekje liever anders bestellen, is een speciaal telefoonnummer geopend. U kunt bellen met 06 82 49 03 42, uw naam en adres inspreken en dan wordt het themanummer bij u thuis bezorgd!  Op Schiermonnikoog worden bestellingen gratis bezorgd!

Minister Ank Bijleveld ontvangt het themanummer

Minister Ank Bijleveld ontvangt het themanummer

CdK Arno Brok bedankt voor het boekje

CdK Arno Brok bedankt voor het boekje

Tweet van minister Bijleveld

Tweet van minister Bijleveld