» ’t Heer en Feer presenteert het Fotoarchief

’t Heer en Feer presenteert het Fotoarchief

Ruim 5700 ansichtkaarten en foto's online te bekijken

In juni 2019 introduceerde ’t Heer en Feer het filmarchief met de film Walvis in zicht! Nu 84 films verder, presenteren we het fotoarchief met ansichtkaarten en foto’s. Ook deze keer een start met het onderwerp walvisvaart. Karen en Menno Hedlund hebben ’t Heer en Feer het fotoboek van hun vader Siep Hedlund geschonken, die een unieke fotoreportage maakte van zijn reizen met Willem Barendsz van het vangseizoen 1948-1949 en 1949-51.
Naast dit prachtige album zijn er inmiddels ruim 5700 afbeeldingen online beschikbaar. ’t Heer en Feer is voornemens het digitale fotoarchief nog verder te vullen met historische ansichtkaarten foto’s over Schiermonnikoog. Een centrale plek die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast beoogt ’t Heer en Feer een database te vullen met hulp van de kennis en kunde die binnen de gelederen van ’t Heer en Feer, het eiland dan wel daarbuiten aanwezig is om beeldgegevens (namen van personen, gebeurtenissen, jaartallen, locaties etc.) vast te leggen en vervolgens makkelijk toegankelijk te maken bij zoekopdrachten.

De andere foto’s en ansichtkaarten zijn verzameld en geschonken aan ’t Heer en Feer door Bram Spier, Dick Schuurink, Henk Koning, Remkje Visser en Willem-Karel van der Geest. Van een aantal verzamelingen zijn indexen gemaakt, met dank aan Eric Augusteijn, Henk Koning en Willem-Karel van der Geest.

Het fotoarchief is hier te bekijken.